15 Juni

.

Heerlijke finaledag bij TC Holten

Hoewel anders voorspeld, bleek zaterdag 15 juni een heerlijke tennisdag. Droog, weinig wind en ruim voldoende zon. Voor de kinderen een springkussen in de vorm van een reuze stier die aan het eind van de dag ook door de gezusters Nijland werd beklommen. Dat leidde tot grappige taferelen, zo zag ondergetekende.

Dan het tennis. Een ronde halve finales en daarna twee rondes finales. Toeschouwers uit alle deelnemende plaatsen om hun favorieten naar de overwinning te juichen. Strijd, dubbele fouten, wereldballen, sublieme lobs, spijkerharde forehands, gevoelige backhands, halsbrekende toeren aan de netband, mentale speldenprikken: alles wat het tennisspel zo mooi maakt hebben we kunnen zien. We hebben genoten.

Ook van de hapjes en de pizza’s die rijkelijk geserveerd werden. Het leek wel tovenarij. Keek je even niet, lagen er weer drie knisperverse, smakelijke pizza’s in alle smaken te dampen op de tafel van Fornacci. Wat ik ook probeerde, ik kreeg ze niet op.

Terug naar het tennis. De uitslagen van de finales:

DD 8/9     TCM Smashgirls 2 (winnaar)                TCE DreamTeam (runner up)
HD 8/9     TCR De Bobo’s (winnaar)                      TCM Buurman & Buurman (runner up)
DD 6/7     TCH Team Reggeborgh (winnaar)       TCH Mulroosch (runner up)
HD 7        TCR De Tukkers (winnaar)                    TCR De Diesels (runner up)
HD 6        TCR Daar zijn ze weer (winnaar)          TCE NCTZN (runner up)
DD 4/5     TCR www.tennistoppers.nl (winnaar) TCM De Ballenmeisjes (runner up)
HD 4/5     TCR Zwik Better (winnaar)                    TCR The Nike Boys (runner up)

Dan de winnaar van de meest begeerde bokaal van Salland en Twente, de beker des bekers, de moeder aller tennistrofeeën, de Noaberscup. Ik moest denken aan de befaamde quote van de Engelse voetballer Gary Lineker: “Voetbal is een simpel spel. Tweeëntwintig mannen rennen 90 minuten achter een bal aan en aan het einde winnen de Duitsers altijd”. In het geval van de Noaberscup wordt het zoiets als: “Tennis is een tof spelletje. Je rent de hele week de longen uit je lijf op vier verschillende tennisparken, je geeft alles en aan het einde wint TC Rijssen altijd de cup.” Komaan, leden van De Mors, Holten en Enter. Harder trainen. Volgend jaar is de cup voor jullie.

TC Rijssen        82,5 punten
TC Holten         57,2 punten
TC De Mors      50,6 punten
TC Enter           39,0 punten

Tot slot van dit laatst stukje wil ik nog even Inge Wessels’ memorabele eindtoespraak roemen: mooi gesproken Inge. En speciale aandacht voor de prachtige nieuwe prijzen die naar ik vermoed ware collectors-items zullen worden. Stemmig gekleurde handdoeken van hoge kwaliteit voorzien van Noaberscup 2019 borduursel. Voor iedereen die er gisteren al twee gewonnen heeft: maak volgend jaar je kwartet compleet. Dan zijn wij er weer. Jullie toch zeker ook?

Namens de Noaberscup Commissie: Bedankt!